Vette activiteiten

Contact

Small Villa Kinderopvang
Funenpark 1B
1018 AK Amsterdam

Small Villa Kinderopvang heeft voor alle kinderen en elke leeftijdscategorie een uitdagend activiteitenprogramma in petto. We willen graag dat jouw kind, na een middag Small Villa, op jouw vraag hoe het was, met een big smile antwoordt: vet cool, leuk, of gezellig.

We bieden de kids een wisselend en vast programma met activiteiten, uitstapjes en workshops in Amsterdam. Jij kunt altijd zien wat jouw kind heeft gedaan of gaat doen in ons ouderportaal.

Bekijk het volgende filmpje voor een impressie van onze activiteiten.

Sporten

Kinderen kunnen bij Small Villa kennismaken met allerlei sporten, ook de minder bekende team- en individuele sporten. Dit jaar kunnen ze bijvoorbeeld leren schermen. Bij sportactiviteiten gaat het niet alleen maar om de lol. Kinderen leren van alles over tactiek, slimheid, discipline, respect, maar werken ook aan hun conditie. Verder hebben we klimmen, landzeilen, schaatsen en capoeira op het programma staan. Soms in de vorm van een eenmalige workshop, maar we organiseren ook vaak heuse trainingsprogramma’s. De kinderen worden daarbij altijd begeleid door een gezellige en professionele sportinstructeur.

Kunst en creatief

Bij Small Villa kunnen kinderen hun creativiteit kwijt in allerlei bijzondere activiteiten op diverse niveaus. Misschien huist er wel een getalenteerde schilder, DJ of gitarist in jouw kind. Ze kunnen in ieder geval kennismaken met allerlei muziekinstrumenten en creatieve beroepen. Als we zien dat een kind iets leuk vindt, stimuleren we het in zijn of haar creativiteit. Daarvoor hebben we allerlei professionele hulpmiddelen (teken-, knutsel- en schildermateriaal en muziekinstrumenten) in huis. Kinderen kunnen bij ons zelfs leren vloggen met een filmcamera.

Zelf koken en bakken

Hoe leuk is het als jouw kind voor jou iets lekkers zou kunnen koken? Naast allerlei kookactiviteiten in onze opvanglocatie in Amsterdam, kunnen de kinderen ook deelnemen aan een heuse kookworkshop in een professionele keuken bij Small Villa’s Kitchen.

Zoeken, speuren en spelen

Uiteraard stimuleren we kinderen met diverse uitdagende spelactiviteiten waardoor ze al spelenderwijs allerlei dingen kunnen leren. Voor alle leeftijdscategorieën organiseren we zoekspelletjes en speurtochten waarmee ze bijvoorbeeld het alfabet onder de knie kunnen krijgen.

Wetenschap en techniek

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. De nieuwsgierigheid prikkelen we met coole leerzame activiteiten. We laten de kinderen technologie en wetenschap ervaren met stoere experimenten, workshops, demonstraties en bezoeken aan science museum NEMO en het Scheepvaartmuseum. Reken maar dat niet alleen stoere jongens dit tof vinden. Ons aanbod is zo divers en stimulerend dat ook de meiden gretig inschrijven op deze activiteiten.

Coole uitstapjes

In onze kinderopvang aan het Funenpark in Amsterdam gaan de kids alleen al door de locatie en de inrichting uit hun dak. Dat vinden we alleen niet genoeg. Kinderen willen de wereld om hun heen ontdekken en in Amsterdam is zo veel gaafs te zien en te leren dat we vaak met de kids in de Stint op stap gaan. Lekker de stad, parken, musea en gave locaties ontdekken. Dat kan omdat Small Villa Kinderopvang heel centraal in Amsterdam ligt. We gaan niet zomaar ergens kijken, we maken er uitdagende thematische uitstapjes van. Al zoekend, ontdekkend en pratend nemen we een schat aan leerzame informatie mee. Jouw kind zal vol van verhalen en weetjes thuiskomen. Daar kan jij ook nog wat van leren.

Begeleiding

In het begin kan het aanbod van activiteiten voor jouw kind overweldigend zijn. Hij of zij kan gewoon niet kiezen. Gelukkig zijn wij er dan om het een handje te helpen door te vragen wat hij of zij leuk vindt. We kunnen hem of haar goed inschatten zodat hij of zij snel zijn/haar weg weet te vinden in ons activiteitendoolhof. En gedurende zijn/haar tijd bij Small Villa leren wij jouw kind natuurlijk zo goed kennen dat hij of zij altijd een uitdagend activiteitenprogramma kan volgen, dat helemaal bij hem of haar past. Natuurlijk mag jij jouw kind ook helpen bij de tik-tik.

De activiteiten worden vaak begeleid door een professionele sportinstructeur, kunstenaar of kok. Een of meerdere pedagogisch medewerkers van Small Villa Kinderopvang gaan echter altijd mee.

We houden jou op de hoogte

Waarschijnlijk zul je veel enthousiaste verhalen over de activiteiten van jouw kind zelf horen. Jij kunt dus gedetailleerd volgen welke leuke, grappige, leerzame ervaringen jouw zoon of dochter heeft opgedaan. Daar zitten soms hilarische gebeurtenissen tussen, waarover je nog vaak smadelijk kunt lachen tijdens familiefeestjes. Wij houden ouders op allerlei manieren op de hoogte van de activiteiten en de ervaringen van de kinderen. We hebben daarvoor een eigen app en een nieuwsbrief.