Veiligheid en hygiëne

Contact

Small Villa Kinderopvang
Funenpark 1B
1018 AK Amsterdam

We moeten het ook even hebben over saaie beleidsdocumenten. Die zijn nodig om de veiligheid en gezondheid van jouw kind te garanderen als jij aan het werk bent of studeert. We hebben de veiligheid van de kinderen beschreven in beleid, veiligheidsprotocollen en werkafspraken met onze medewerkers. Dit vinden wij net zo belangrijk als het bieden van een leuke tijd aan jouw kind. Bovendien verlangt de overheid van kinderopvangorganisaties dat ze zich aan wettelijke regels houden. O.a. aan regels op het gebied van veiligheid, gezondheid en hygiëne. De GGD controleert ons jaarlijks op de naleving van die regels namens de gemeente Amsterdam.

Jouw kind is veilig bij Kinderopvang Small Villa Amsterdam

We hebben er alles aan gedaan om jouw kind zich net zo veilig te laten voelen als bij jou thuis. Allereerst hebben we de perfecte locatie voor kinderopvang gevonden. De ingang van Small Villa ligt in het Funenpark, een schoon, rustig en veilig park. Het park is mooi en open, omgeven door gebouwen en een hek. Ook ons gebouw is ruim en open ingericht.

Als we naar buiten gaan, het park in of naar een andere locatie voor een activiteit, bespreken we als eerste veiligheid met de kinderen. De kinderen en begeleiders krijgen allemaal een felgekleurd hesje met onze naam aan. We lopen gedisciplineerd twee aan twee in een rij of de kinderen krijgen een riem om in de Stint (elektrische bolderwagen). De begeleiders hebben een telefoon bij zich, een EHBO-doos, de kindgegevens en presentielijsten.

Gezonde en hygiënische omgeving voor jouw kind

Het waarborgen van gezondheid en hygiëne vinden wij net zo belangrijk als het bieden van een leuke tijd aan onze kinderen. Bovendien verlangt de overheid van kinderopvangorganisaties dat ze bepaalde gezondheids- en hygiëneregels naleven. De GGD inspecteert onze opvanglocatie jaarlijks namens de gemeente Amsterdam specifiek ten aanzien van deze regels.

Kinderen zijn nog gevoelig voor virussen en bacteriën. Daarom moeten ze bij ons regelmatig hun handen wassen; na toiletbezoek, voor en na het eten, na het buitenspelen, etc. Afdrogen doen we niet met handdoeken waarin bacteriën kunnen ophopen, maar met absorberend papier. Alle gezondheids- en hygiënemaatregelen hebben we bovendien gedetailleerd beschreven in beleidsdocumenten en werkafspraken met onze medewerkers. En in onze werkoverleggen bespreken we de gezondheid en hygiëne natuurlijk standaard.

Bij warm en zonnig weer smeren we de kinderen in met zonnebrandcrème, zonodig meerdere keren. We proberen dan ook zoveel mogelijk buiten- en wateractiviteiten te doen. Bij temperaturen boven de 30 graden Celsius blijven we zoveel mogelijk binnen en zorgen we voor rustige activiteiten om de hitte de baas te kunnen. We hanteren dan een zomer-warmteprotocol.