Medewerkers aan het woord

Contact

Small Villa Kinderopvang
Funenpark 1B
1018 AK Amsterdam

Je bent druk met je werk, het huishouden of misschien wel mantelzorg. Wat doe je dan met de kinderen na schooltijd of tijdens de schoolvakanties? Sterre (23) begrijpt dit als geen ander en staat met haar collega’s klaar om jouw kids op te vangen bij Small Villa Kinderopvang in Amsterdam. En dat is niet zomaar een bso. Ze doen hier namelijk tal van toffe activiteiten!

Sterre (23) rondde eerst een koksopleiding af, maar besefte zich dat ze eigenlijk één grote passie heeft: kinderen. “Dat verzorgende zit echt in mij, en ik vind het fantastisch om leuke dingen met ze te doen. Ik ben overgestapt naar een pedagogische opleiding, waar ik ook gelijk kon leren in de praktijk. Via een goede vriend van mij kwam ik daarna Small Villa tegen, een hele bijzondere kinderopvang in Amsterdam. Ik solliciteerde en werk er nu een jaar en een paar maanden.”

Kleinschalig

Je krijgt meteen een huiselijk, warm gevoel wanneer je bij Small Villa binnenstapt, beaamt ook Sterre. “De ruimte is niet extreem groot, maar heel open en gezellig. Bij Small Villa steken de medewerkers allemaal superveel moeite en aandacht in de activiteiten en begeleiding. Daar houd ik van. We mogen daarbij ook lekker out of the box denken, zo zijn ze weleens met alle kids naar een groot winterevenement in de RAI geweest en voor de landenweek uit eten.”

Bijzondere uitjes

Inmiddels denkt én doet Sterre ook helemaal mee met de uitjes. “Afgelopen zomervakantie hadden we wel twee à drie keer per week diverse uitstapjes. Zo zijn we gaan suppen en mountainbiken en waren er judolessen. Ik vind het ook belangrijk om zelf lekker mee te doen. Je hebt dan wel een nat pak na het suppen, maar dan geef je wel het goede voorbeeld en zorg je voor een leuke sfeer. Het was echt een onvergetelijke dag! Er zijn niet veel organisaties die dit aanbieden. Bij ons is in principe alles mogelijk, indien haalbaar en veilig natuurlijk.”

Small Villa is een opvang voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Er zijn drie verschillende groepen en op elke groep kunnen er twintig kinderen deelnemen. “Per activiteit kijken we voor welke groep het geschikt is, soms gaan we ook met z’n allen. Dan helpen de oudere kinderen zelfs mee! En ook op de opvanglocatie zelf spelen alle kinderen samen, ongeacht de leeftijd. Ze leren veel van elkaar en het gaat fantastisch samen.”

Zelf koken en bakken

Extra leuk: op woensdagen en vrijdagen mogen kinderen zelfs een vriendje of vriendinnetje van school meenemen. Én in de speciale ‘Small Villa’s Kitchen‘ aan de Sumatrakade leren kinderen bakken en koken. In de professionele keuken maken ze kennis met gezond eten, recepten, spannende ingrediënten en het volgen van instructies. Gordon Ramseys in de maak dus!

Na een lange schooldag, kunnen kinderen soms best moe aankomen. Toch weten Sterre en haar collega’s ze altijd weer te motiveren. “We hebben bijvoorbeeld een lego-room. Dat is voor veel kids een plek om even te aarden en bij te komen. Ook staat er een fijne bank met een boekenkast en spelletjeskast erbij. Maar we gaan sowieso elke dag even naar buiten, de opvang ligt aan het park met voetbalveld en al. Als je zelf enthousiast meedoet, worden kinderen dat ook.”

“Ik merk dat kinderen het heel fijn vinden dat ze hier hun eigen ding kunnen doen”, legt Sterre verder uit. “Als ze willen knutselen of lezen, is dat ook helemaal goed. Daarna doen ze toch wel mee aan andere activiteiten. De dingen die ze hier doen zijn superdivers, van sportief tot creatief. Kinderen komen nu soms zelfs speciaal op meer of andere dagen, om bij bepaalde activiteiten te zijn. Superleuk!”

Elke dag een feestje

Ook de ouders zijn enthousiast. “We krijgen hele leuke reacties van ze, omdat we vaak dingen doen waar zij zelf ook niet een twee drie aan denken of aan toekomen. We maken er elke dag een feestje van, want dat is het allerbelangrijkste.”